RELATIETHERAPIEEN IN BEDRIJVEN

RELATIETHERAPIE IN ORGANISATIES

Veel in het leven draait om relaties. We staan voortdurend in contact met anderen. Ook als we alleen zijn, denken we veel na over relaties die we hebben. Van niet goed lopende relaties hebben we veel last. Het geeft stress, maakt ons kwaad, verdrietig, jaloers en rancuneus. In relaties spelen dan ook vaak conflicten. Gebrek aan erkenning, waardering en respect speelt daarbij een grote rol. Net zoals ontevredenheid en frustratie over ons eigen handelen. We bereiken vaak niet wat we graag zouden willen, en weten niet waarom. Elke relatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het opbouwen en verstevigen van de relatie. Daar zijn vooral positieve handelingen, gedrag en communicatie voor nodig. Het tweede deel gaat om de ontwikkeling van de relatie en de personen in de relatie, vaak gepaard gaande met botsingen, negatieve uitlatingen, irritaties, verwijten en teleurstellingen. Als gevolg van niet vervulde hoop en verwachtingen. Aangezien we meer tijd doorbrengen met onze collega’s dan partners, vrienden en familie zijn relaties op het werk een aandachtspunt.

 • Je collega is chaotisch en je kunt daar niet goed tegen?
 • Hoe kan je je teamgenoot, leidinggevende of collega beter begrijpen?
 • Wat doe je aan persoonlijke ontwikkeling?
 • Hoe komt het dat medewerkers te weinig initiatief tonen en teveel vragen?
 • Een persoon binnen een team die zo dominant is dat de overige leden niets durven te zeggen omdat ze bang zijn getreiterd te worden?
 • Informatie die niet uitgewisseld wordt omdat mensen niet met elkaar overweg kunnen?

Het mooie is dat wanneer je aan relaties werkt het plezier en vreugde in het werk stijgt, waardoor de productiviteit ook stijgt. Herken je signalen dat onderlinge relaties op het werk niet goed lopen? Gelukkig kunnen inzicht in gedrag en communicatie snel voor veel verbetering in de werksfeer zorgen. Wat kan veel opleveren:

 • De belangrijkste relatie is de relatie met jezelf. Bewustwording en zelfkennis maakt het makkelijker om met je team om te gaan
 • Kennis over gedrag verhoogt het begrip van elkaar
 • Teambuilding heeft alles te maken met wie jij bent in het team. Als je met jezelf aan de slag gaat, kom je erachter dat je een veel leuker mens op je werk en privé wordt
 • Kennis over hoe je omgaat met collega’s die anders in elkaar zitten dan jij
 • Door analyse leg je de pijnpunten bloot

Met onze kennis en ervaring helpt Teamwork graag in het begeleiden van werkgever en werknemers door middel van het analyseren, coachen en trainen in organisaties. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak! Wij kijken graag met je mee.

Meer informatie vind je in onze white paper: Relatietherapie voor bedrijven

 

 

 

 

Bezoek ons

TEAMWORK NEDERLAND
Raadhuisstraat 1
5582 JA
Waalre, Nederland

info@teamworknederland.nl

 

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande formulier in en we nemen z.s.m contact met u op.

UW NAAM

UW EMAIL

UW BEDRIJF

UW OPMERKING

Bericht verzonden.

Beste , hartelijke dank voor uw interesse in Teamwork. De door u ingevulde gegevens zijn succesvol verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.